Vitryssland väljer genom nationell final 2016

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu är det vitryska startfältet till den nationella finalen 2016 komplett efter de auditions som hållits. Det blir sammanlagt 10 tävlande som gör upp om segern i en final som hålls i januari 2016.

I dagarna har det hållits auditions till Vitrysslands nationella uttagning bland de totalt 84 bidragen som skickades in till den nationella uttagningen. En expertjury har under dessa dagar granskat de tävlande och slutligen kommit fram till 10 stycken som de tycker ska få tävla i finalen som hålls den 15 januari.

 

Startfältet

Följande artister med tillhörande bidrag är uttagna (nedan länkar vi till audition-framträdanden samt studioversioner till de som är släppta):

 

  1. Aleksander Ivanov – How To Fly”
  2. Alexej Gross – Flame” (Studioversion)
  3. Anastasia Malashkevich – Pray For Love”
  4. Kirill Ermakov – Running To The Sun” (Studioversion)
  5. Valeria Sadovskaya – Not Alone”
  6. Radiowolna – ”Radiowave (Studioversion)
  7. NAVI – ”Gyeta Zyamlya” (This Land)
  8. THE EM – Turn Around”
  9. Sasha Sakharik – Glory Night”
  10. NAPOLI – My Universe” (Studioversion)

 

OBS! Bidragen står inte i någon särskild ordning.

Notera att tre av artisterna (Anastasia Malashkevich, Alexej Groos och NAPOLI) har tävlat i den vitryska finalen förut, men ingen av dessa har någonsin vunnit i finalen. Kanske blir det så denna gång? I vilket fall är det denna gång upp till de vitryska tv-tittarna att avgöra vem av dessa tio som får tävla för Vitryssland i Eurovision 2016.