Eurovisionnyheter i korthet (vecka 7, 2012)

NYHETSSAMMANFATTNING. Det händer mycket ute i Europa inför uttagningarna till Eurovision 2012. Här kommer ett nyhetssvep så ni kan hänga med.

 

Bosnien-Hercegovina har valt sitt bidrag till MayaSar

Låten heter ”Korake ti znam” och ska framföras av MayaSar. Det dröjer dock till den 10 mars innan den kommer att presenteras för första gången.

 

Italien igång med San Remo-festivalen

Italien har startat sin San Remo Festival. En jury kommer utse ett bidrag som kommer vara med i Eurovision till våren. Nu på lördag är själva finalen. Innan dess genomförs två semifinaler som vi inte valt att lägga fokus på. Kanske att vi hinner med en inför-rapport innan finalen.

 

Aliyona Lanskaya vann vitryska finalen

Låten hon ska framföra heter ”All my life”. I tisdags blev hon den lyckliga vinnaren av Eurofest 2012 där fem deltagare tävlade om vinsten. Det ryktas att den ryska superstjärnan Philip Kirkorov kommer att producera Alena’s låt. Om det blir låten hon vann med eller en sprillans ny låt är fortfarande oklart.

 

Spanska bidrag släppta

Idag släpptes två av låtarna som sångerskan Pastora Soler ska framföra i den nationella låtuttagningsshowen den 3 mars. Dessutom släpptes även två låtar som allmänheten kan rösta på. En av dessa två låtar ska också få framföras i den direktsända finalen den 3 mars och därmed också ha en chans att bli Spaniens ESC-bidrag 2012. Värt att notera är att svenskteamet Thomas G:son, Erik Bernholm & Tony Sanchez Ohlsson ligger bakom ett ut av bidragen som redan är direktkvalificerat till finalen. G:son & Sanchez Ohlsson var upphovsmän till Spaniens Eurovision -bidrag 2007: I love you mi vida. De har även försökt vinna med Coral Segovia två gånger. 2008 och 2010.