Petra Mede programledare för Eurovision Song Contest 2013

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2013. Ingen av förhandsfavoriterna att leda Eurovision 2013 som det hade spekulerats om i kvällspressen blev det utan det blev istället programledaren för Melodifestivalen 2009, Petra Mede.

Vid en presskonferens på Operakällaren presenterade Christer Björkman, alias showproducenten för ESC 2013, Petra Mede som programledare för hela evenemanget i Malmö i maj. Hon ledde som sagt Melodifestivalen 2009 och har förutom det programledarerfarenhet från såväl Guldbaggegalan som QX Gaygalan och har dessutom medverkat i en rad humorprogram genom åren.

Petra Mede satsade på att bli dansare, men en ryggskada satte stopp för det. Istället var hon med i amatörtävlingen “Bungy Comedy” där man får testa på “stand-up komik”. Hon vann den tävlingen och efter det har det bara rullat på. Näst på tur väntar alltså den stora galan i maj med tre sändningar från Malmö.

Som tillägg kan sägas att det är första gången sedan 1995 som det bara är en enda programledare för tävlingen då de alla år mellan 1996-2012 varit duos, trios eller kvartetter som varit programledare.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv