Nyhetssvep vecka 6, 2013

Publicerad:

Publicerad


NYHETSSAMMANFATTNING. Här kommer en sammanfattning av vad som händer och sker i dessa Eurovision-tider.

Samtliga källor kommer från esctoday.com

 

Spanien

Spanien har släppt låtarna som ska göra upp om en plats i Eurovision-finalen 2013. Två av låtarna är redan klara för final men den tredje och sista låten får ta en omväg via nätet. Just nu pågår det en omröstning på nätet om vilken låt som ska bli den tredje låten som ska vara med i den nationella finalen som hålls den 26 februari.

 

Finalklara:

 • “Contigo Hasta El Final”
 • “Dame Tu Voz”

 

Gör upp i en omröstning på nätet:

 • “Revolución”
 • “Atrévete”

 

Tyskland

Nu har tyska tävlingen Unser Song fur Malmö släppt alla låtar som ska vara med där. Här finner ni de officiella videoklippen av låtarna.

 

Grekland

Grekland har släppt titlarna på de sånger som kommer att framföras i deras natoinella final. Despina Vandi kommer att vara värdinna för showen som kommer att hållas den 18 februari. Idag släpptes även grekiska TV-bolaget musikvideos till samtliga bidrag.

Startfältet:

 1. Koza Mostra feat. Agathonas – “Alcohol is free
 2. Aggeliki Iliadi – “Chilies kai mia nichtes
 3. Alex Leon ft Georgina – “Angel
 4. Thomai Apergi – “One last kiss

 

Tillägg från kommande dagar

Irland

Irlands nationella final Eurosong 2013 kommer att sändas den 22:a februari i samband med tv-showen “The Late Late Show”. Nu några veckor före finalen har samtliga finalbidrag släppts fria för lyssning. Följande bidrag tävlar i den nationella finalen:

 1. Son Kez/The Last Time“, Inchequin
 2. Crashing Down“, Aimée Fitzpatrick
 3. Fire“, Zoe Alexis Bohorquez
 4. Only Love Survives“, Ryan Dolan
 5. Kiss Me“, Kasey

 

Österrike

Österrike som ska ha sin final den 15:e februari 2013 har nu släppt alla låtar och videor till dessa. Tidigare i januari presenterades startfältet, men först nu släpps alltså samtliga bidrag fria för lyssningar inför finalen. Så här ser det österrikiska startfältet ut:

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv