Våra åsikter inför Finalen (Melodifestivalen 2013)

Publicerad:

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2013. Inför Finalen kommenterade vi skribenter helheten av bidragen istället för att vi gjorde enskilda betygsättningar. Åsikterna byggde därför helt och hållet på vad var och en ansåg om de tävlande inför programmet.

 

Felix

Är det bara jag eller har årets Melodifestival gått snabbare än någonsin? Redan i morgon lördag är det dags att utse en vinnare i Friends arena, en final som blir den största någonsin med 28000 personer i publiken och som med stor säkerhet kan bli den mest sedda melodifestivalfinalen genom alla tider om vi ska tro tittarutvecklingen från tidigare veckor! Men vad har då året bjudit på? Vad blir klassikerna och vem kommer vi glömma bort så fort strålkastarljuset har slocknat? Till att börja med har vi programledarparet som känts både mer och mindre bra. Fantastiska Danny gör sig bäst i spexiga mellanakter snarare än stammandes resultat och Gina känns inte fullt lika mitt i prick med sina kommentarer i år som i fjol. Kanske är det personkemin? Tror inte vi får se en upprepning nästa år iaf. Då lär väl årets tvåa stå och guida oss genom bidrag och sketcher, kan det möjligtvis bli Anton Ewald?

Låtmässigt då? Såg till en början ut att bli ett katastrofalt dåligt år men med facit i hand känner jag mig på det hela taget nöjd. Kanske sörjer jag ändå schlagerns död och det enda som kommit i närheten av den kategorin i år är väl Swedish house Wifes? Det känns tråkigt att så pass många bra bidrag trots allt fått stå åt sidan för ploj och skoj, troligtvis en reaktion av att fler ser på programmet och ringer in och röstar än vanligt. Finalstartfältet är nu en salig blaning protestbidrag och pojkpops-kopior. Var är den catchy schlagerpopen och de självsäkra divorna?

Många tror att vi är chanslösa i Eurovision i Malmö i maj. Kanske är det så? Att vinna två år i rad är en bragd som få kunnat med. Klart är ändå att man som värdland plockar hem en del pluspoäng och så länge vi inte skickar ett gäng glada protest-gubbar borde vi inte göra allt för dåligt ifrån oss. Både Yohio och Ulrik Munther trode ha en chans kan jag tycka. Men vi är inte där än… I morgon kväll kl 22 när Eurovision-hymnen klingat ut vet vi hur det har gått. Jag håller alla tummar jag har!

 

Min topplista:

 1. Ulrik Munther – “Tell the World I’m here”
 2. Robin Stjernberg – “You”
 3. Anton Ewald – “Beggin”
 4. David Lindgren – “Skyline”
 5. YOHIO – “Heartbreak Hotel”
 6. Sean Banan – “Copacabanana”
 7. Ralf Gyllenhammar – “Bed on Fire”
 8. State of Drama – “Falling”
 9. Louise Hoffsten – “Only the Dead Fish Follow the Stream”
 10. Ravaillacz – “En riktig jävla schlager”

 

 

Erik

Vad sex veckor går fort! Det var inte längesen det var februari och vi satt i Karlskrona och var nervösa över att den första deltävlingen skulle starta. Nu är det redan den 8:e mars och imorgon är det final. Jag tycker att årets Melodifestival inte varit så dålig som alla har tyckt av de människor jag pratat med. Kanske är det att det saknas ett riktigt superbidrag som Loreens. Det som är skrämmande och som jag tycker är bra att jag tar upp en dag som denna då det är Internationella kvinnodagen är ju det att det är endast är en kvinna i finalen! Beklämande och tråkigt tycker jag. I övrigt ser jag fram emot att det ska bli en riktigt underhållande och trevlig final imorgon på den nya nationalarenan, Friends arena.

 

Min topplista:

 1. Anton Ewald- “Begging”
 2. Ulrik Munther – “Tell the World I’m here”
 3. Ralf Gyllenhammar – “Bed on Fire”
 4. Louise Hoffsten – “Only the Dead Fish Follow the Stream”
 5. Ravaillacz – “En riktig jävla schlager”
 6. Sean Banan – “Copacabanana”
 7. YOHIO – “Heartbreak Hotel”
 8. David Lindgren – “Skyline”
 9. State of Drama – “Falling”
 10. Robin Stjernberg – “You”

 

 

Haris

Min topplista:

 1. Ralf Gyllenhammar – “Bed On Fire”
 2. State of Drama – “Falling”
 3. YOHIO – “Heartbreak Hotel”
 4. Robin Stjernberg – “You”
 5. Sean Banan – “Copacabanana”
 6. Louise Hoffsten – “Only the Dead Fish Follow the Stream”
 7. Ulrik Munther – “Tell the World I’m here”
 8. David Lindgren – “Skyline”
 9. Anton Ewald – “Begging”
 10. Ravaillacz – “En riktig jävla schlager”

 

 

Robban

Nu är det äntligen dags för final. Jag håller också med om att dessa sex veckor har sprungit iväg. Låtkvalitén hade man kanske mer att önska.av, men helt ruttet har inte Mello 2013 varit. Yohio är den som målats upp som den självklara vinnaren. Jag har också han som min personliga favorit på lördag. Dock är jag inte så säker på om det är så självklart att han vinner. Det känns som att det är mer öppet i år om vem som blir vinnaren av årets Melodifestival. Produktionen & programmet i sig har varit helt suveränt. Finalen blir nog “gräddet på moset”.Gina Dirawi är helt fantastisk. Hon har varit det bästa med hela festivalen.

 

Min topplista:

 1. YOHIO – “Heartbreak Hotel”
 2. Ulrik Munther – “Tell the World I’m here”
 3. State of Drama – “Falling”
 4. Robin Stjernberg – “You”
 5. David Lindgren – “Skyline”
 6. Sean Banan – “Copacabanana”
 7. Anton Ewald – “Begging”
 8. Louise Hoffsten – “Only the Dead Fish Follow the Stream”
 9. Ravaillacz – “En riktig jävla schlager”
 10. Ralf Gyllenhammar – “Bed on Fire”

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv