Vitryssland har bytt Eurovisionbidrag inför Eurovision 2013

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Vitryssland hade den första nationella finalen för 2013 redan i början av december, där Alyona Lanskaya med låten “Rhytm Of Love” vann. Men efteråt har snacket mest präglats av att man tänkt byta Eurovision-bidrag. Och så blir det nu också enligt uppgifter till EBU.

Då var det bekräftat. Alyona Lanskaya, Vitryssland ESC-representant i Malmö, kommer att ställa upp med låten “Solayoh” istället. Låten är skriven av belgiske Marc Paelinck som tidigare tävlat i Eurovision Song Contest som kompositör för Belgien 2002 och 2004 samt åt Malta 2009. Den tidigare låten “Rhytm Of Love” stryks alltså.

Här kommer den nya låten för Alyona Lanskaya och Vitryssland:

 

 

Inte första gången Vitryssland byter Eurovisionbidrag

Det är nu tredje gången året i rad som Vitryssland ändrar bidrag inför Eurovisionen:

  • – 2010 valdes musikgruppen 3+2 ut med upptempolåten “Far Away“. Senare ändrade nationella TV-bolaget BTRC bidraget till balladen “Butterflies“.
  • – 2011 blev det Anastasiya Vinnikovas bidrag “Born in Byelorussia” som fick ändras till “I love Belarus” inför Eurovisionen.
  • – 2012 diskvalificerades Alyona med låten “All my life” där tvåan, gruppen LiteSound med låten “We are the heroes“, fick åka istället. I år fick alltså Alyona revansch – hon blir kvar även om låten har bytts.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv