Grundregelverket för UMK 2015 presenterat

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Även 2015 kommer Finlands nationella uttagning till Eurovision Song Contest att bli genom uttagningen UMK (Uuden musiikin kilpailu). Vill du vara med och tävla i Finlands uttagning till Eurovision 2015 så ska du läsa detta!

Redan i slutet av maj, knappt två veckor efter att Österrike hade vunnit, meddelade YLE (Finlands nationella TV-bolag) att Finland kommer ställa upp även nästa år. Det blir Uuden musiikin kilpailu/Tävlingen För Ny Musik, som blir den nationella uttagningen. Hur upplägget för detta blir sades inte vid bekräftelsetillfället mer än att alla program kommer att direktsändas och att man i år slopar domarna i programmet. Producent för UMK är Anssi Autio.

 

Grundreglerna

Vill du tävla i UMK 2015 ska du skicka in sin låt digitalt via YLE:s hemsida. Antagningen är öppen mellan den 1-8 september. Här följer nu grundreglerna för tävlande artister och bidrag:

 

– Vem som helst får skicka in bidrag till UMK, dock måste minst 1 låtskrivare vara finsk medborgare. Ingen tävlande artist som tas ut till UMK får senare delta som tävlande artist i andra länders Eurovision-uttagningar för 2015.

– Endast nyskrivna låtar tillåts och dessa får (av EBU-skäl) ej ha varit publicerade offentligt före 1 september 2014.

– Vid inskickningen av bidrag måste låtskrivarna godkänna regelverket och tävlingsprocessen.

– Maximalt 6 personer får medverka på scenen per bidrag och minimiålder för tävlande artist att delta är 16 år (före maj 2015).

– För närvarande verkar det enligt reglerna ej finnas någon maximal gräns för hur långt ett bidrag får vara. Skulle dock vinnarbidraget vara längre än 3 minuter måste det arrangeras om till ESC.

 

YLE kommer att publicera slutregler före den 1 september. Då kommer antagligen också mer info om hur många bidrag som tas ut och mer detaljer kring grundreglerna. Annars är det bara att sätta igång och börja skriva och göra musik om man vill få chansen att delta för Finland!

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv