Vill du tävla för Norge i Eurovision 2015?

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Norge var ute tidigt med att bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2015 i Österrike. Det blir även nu Norsk Melodi Grand Prix som avgör vinnaren, precis som det har varit sedan år 1960 då Norge deltog för första gången. Vem som helst skicka in bidrag till Norsk MGP och denna antagning är öppen redan nu under sommaren!

NRK har ännu inte gått ut med uppgifter om större eller mindre förändringar i tävlingen, ej heller hur många bidrag som ska väljas ut. Till årets (läs 2014 års upplaga av Norsk MGP) gjordes radikala förändringar i upplägget med att ha tre semifinaler á 5 bidrag per semifinal och sedan final. Om det blir så även i år är alltså ännu inte avslöjat. Det som däremot har sagts är att startfältet delas upp i två delar, där en del kommer att komma från ett inskickande av bidrag medan den andra delen kommer från låtskrivare som NRK kommer att specialinbjuda till tävlingen.

 

Regelverket

Så här sammanfattas regelverket för Norsk MGP 2015. Här följer detta i lite mer utförliga punkter:

 

– Vem som helst får skicka in bidrag till tävlingen, dock uppmuntrar NRK särskilt norska låtskrivare.

– Ett tävlingsbidrag får inte vara längre än 3 minuter och måste vara nyskrivet och opublicerat sedan tidigare. Demolåten kan dock vara längre än 3 minuter, så länge som den kan arrangeras om till tävlingen.

– Bidragen får inte innehålla ett nedvärderande språkbruk såsom svordomar. Politiska och andra typer av budskap är ej heller tillåtet.

– Det är NRK som avgör vilken artist som ska få sjunga respektive tävlingsbidrag, även om detta i första hand görs i samråd med respektive bidrags upphovspersoner.

– För att få vara tävlande artist måste man vara minst 16 år gammal.

 

Vill du skicka in en låt till Norsk Melodi Grand Prix 2015 så gör du det genom NRK:s hemsida. Ansökningstiden är öppen fram till 1 september. Lycka till!

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv