Bosnien-Hercegovina säger ‘kanske’ till Eurovisionåterkomst 2015

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2015. Det såg ut att vara helt klart med artistvalet för Bosnien-Hercegovina inför Eurovision 2015, men dessa planer är för tillfället inte aktuella.

 

Vad har hänt?

Tidigare besked har gällt att det bosniska TV-bolaget BHRT anmält sitt intresse att återkomma till Eurovision 2015, men så verkar inte fallet bli nu. I fredags (läs: 31:a oktober) förväntades ett positivt besked kring artistval presenteras, men så blev det inte. Istället meddelade BHRT att bolaget under 2014 har fått en minskad inkomst av tv-avgifter med drygt 2 miljoner bosniska kronor varför en Eurovisionåterkomst nu kanske är omöjlig att genomföra. Det som återstår för bolaget är att försöka hitta sponsorer.

EBU har nu gett BHRT en deadline fram till den 14 november att komma fram till ett beslut i frågan. Skulle Bosnien-Hercegovina välja att hoppa av före det datumet får de inget ekonomiskt straff.

Bosnien-Hercegovina avstod tävlan i Eurovision 2013 och 2014 p.g.a. ekonomiska problem kring BHRT.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv