Eurovision 2015: Samförståndsavtal tecknat mellan ORF och Wien

Publicerad:

Publicerad


EUROVISION 2015. På tisdagen den 29:e oktober 2014 undertecknade Österrikes nationella TV-bolag ORF och Wien ett samförståndsavtal för arrangemanget av Eurovision Song Contest i maj nästa år.


I avtalet står det att Wien ska ta ansvar för värdstadsskapet vilket bland annat innebär att inför tävlingen stå värd för Borgmästarceremonin (där Köpenhamns borgmästare överlämnar ansvaret till Wiens borgmästare), semifinalslottningen och välkomstfesten den 17 maj. Wien kommer också hjälpa ORF vid “Eurovision Village”. ORF å sin sida kommer ta ansvar för de evenemang som sker vid Eurovision Village samt för EuroClub. ORF ska också ansvara för press- och delegationsmöjligheter, logistik och säkerhet.

 

Viktiga datum

ORF har nu också delgett när en del moment inför Eurovision i maj 2015. Exempelvis kommer biljetterna till semifinalerna och finalen att släppas i mitten av november och i december kommer logotyp och grafisk formgivning av sloganen/temat “Building Bridges” släppas.

Den 26 januari (2015) kommer Borgmästarceremonin och semifinalslottningen att äga rum. Det har inte hörts något ifall ORF vill speciallotta sina grannländer som Sverige gjorde 2013 och Danmark gjorde 2014.

Det så kallade “Head of Delegation”-mötet kommer att äga rum mellan den 16:e och 17:e mars. Således är det dessa datum som är sista datum för tävlande länder att välja artist och bidrag. Efter detta (okänt datum) kommer producenterna för tävlingen sätta startordningen för semifinalerna.

En vecka före Eurovisionveckan i maj kommer repetitioner att pågå i arenan, exakta datum är mellan den 11:e och 17:e maj. Den 17:e maj kommer välkomstceremonin mellan landsdelegationerna att äga rum. Mellan den 18:e och 23:e maj sker sedan Eurovision 2015 där en ny vinnare ska koras.

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv