Så ska Österrike välja artist och bidrag till Eurovision 2015

Publicerad:

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Österrikiska TV-bolaget ORF har nu meddelat processen kring hur man ska välja artist och bidrag till Eurovision 2015. Som tidigare nämnt blir det en nationell uttagning istället för internval.


Uttagningen kommer att innefatta fyra program (tre förinspelade program samt en livesänd final) med totalt 20 artister som från början gör upp om segern. Sedan väljs 6 artister ut som coachas och får visa sin talang innan det blir dags för final.

 

Tävlingsupplägg

Från början tävlar 20 artister i ett auditionprogram där endast 6 stycken går vidare till nästa runda. Det är en expertjury som avgör vilka som ska få gå vidare i tävlingen. En vecka senare får de uttagna visa upp sångtalang och scenframträdande. I det tredje programmet får de tävlande framföra två bidrag vardera, bidrag som både österrikiska och internationella låtskrivare komponerat och skrivit. Varje tävlande tar sedan med sig ett bidrag till den slutgiltiga finalen. Det är inte känt vilket metodval för att kora segraren som ska användas i finalen. Vinnaren får sedermera representera Österrike på hemmaplan när Eurovision kommer till Wien i mitten av maj månad 2015.

De tre auditionprogrammen kommer vara förinspelade och sändas på ORF 1 kl. 20:15 den 20:e och 27:e februari samt 6 mars. Finalen hålls fredagen den 13 mars. Mirjam Weichselbraun kommer vara programledare för programmen.

 

Expertjuryn

Expertjuryn som väljer ut artisterna kommer bland annat bestå av artisten Anna F. och musikproducenten och musikern Alex Deutsch. Under programmens gång kommer Anna F. vara coach för artisterna. Till programmet kommer både österrikiska och internationella låtskrivare bjudas in för att skapa det bästa numret för Österrike när landet får arrangera Eurovision för andra gången – efter 48 års väntan…

 

  Tillbaka till startsidan | Tillbaka till toppen

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.

Sök på sajten

   

Tillbaka till toppen

Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelens arkiv

På den här arkivsidan har vi i ESC-Panelen samlat de inlägg och projekt som vi producerade mellan åren 2009 och 2015. Allt material som producerats därefter finns att tillgå på vår ordinarie hemsida. Där hittar du också allt som rör Inför Eurovision, Panelens topplista och vår bevakning gällande Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.

Gilla och följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube. Frågor och funderingar kan även mejlas till info@escpanelen.se

Allt bildmaterial i arkivet tillhör oss eller är publiceringar med tillstånd från respektive ägare.


Tillbaka till toppen

ESC-Panelens arkiv