Aktuella låtar från Eurovision-relaterade artister (september 2015)

PANELEN TIPSAR. Hög tid att presentera lite nya låtar som ESC-relaterade artister har gett ut nyligen…

Det har presenterats ett flertal nya låtar av ESC-relaterade artister. Med ESC-relaterade artister menas artister som deltagit i Eurovision Song Contest eller i någon nationell uttagning.

 

Måns Zelmerlöw – ”Should’ve Gone Home”

Vi börjar med ESC-vinnaren Måns Zelmerlöw, som har varit på sommarturné där han framfört sina nya låtar från nya albumet “Perfectly Damaged” som går att hitta på Spotify, Itunes eller närmaste skivbutik. Här är en av de senaste, populära utgivna singlarna från albumet.

 

The Common Linnets – ”We don’t make the wind blow”

ESC-tvåan från 2014 har en nysläppt singel ute. En skön 80-talsretrolåt med snygg video dessutom.

 

Danijel Kajmakoski – ”10 leta”

En fantastisk sångare med en makalöst bra röst som förtjänade ett bättre öde i årets Eurovision (kom på 15:e plats i semifinal 1). Denna låten släpptes under sommaren och är en riktig medryckande sommarflirt. Härlig uppföljare från hans ESC-bidrag.

 

Conchita Wurst – ”Firestorm”

ESC-vinnaren från 2014 har ett nysläppt album med flera bra låtar. Här har ni en av låtarna på albumet.

 

Nicki French – ”This love”

Nicki French är en stor favorit för alla schlagerälskare. Hennes ESC-låt från 2000 ”Don’t play that song again” placerade sig på en skral 16:e plats, men blev en stor hit på dansgolven efteråt, och är än idag. Hon har de senaste 15 åren bara släppt två album och inte så mycket nytt material. Men här har ni hennes sprillans nya låt ”This love”.

 

Voltaj – ”Din toata inima”

Det blev en 15:e plats i finalen i ESC 2015 för den rumänska gruppen Voltaj med låten ”De la capat”. Här kommer deras senaste singel ”Din toata inima”.

 

Kristína – ”Ta ne”

Kristína Pelakóva gick oväntat inte till final i ESC 2010 med sin mystiska låt ”Horehronie”. Här är hennes senaste singel ”Ta ne”. Vi i ESC-Panelen genomförde ett projekt med samtliga utslagna semifinalbidrag från 2004-2014 där våran totalvinnare blev just Kristína. Mer om projektet går att läsa om här.

 

Nadav Guedj – ”Good vibes”

Nadav förde Israel tillbaka en efterlängtad ESC-final i år med sin megahit ”Golden Boy”. Han har släppt ett par låtar under sommaren, här har ni en av de senaste singlarna.

 

Compact Disco – ”Csak a szo”

Ungerska electropop-gruppen Compact Disco är tillbaka med en nyutgiven singel med en rätt underhållande video med legofigurer. Deras ESC-bidrag hette ”Sound of our hearts”.

 

Sebalter – ”Shadows”

Den sympatiske sångaren Sebalter har bestämt sig för att ta en paus med musiken, vilket vi i panelen tycker är synd. Här kommer hans senaste singel ”Shadows”. En minst lika bra uppföljare som låtarna ”Saturday” och ”Hunter of Stars”. Den sistnämnda låten var hans tävlingsbidrag i ESC 2014 som kom på 13:e plats i finalen. Schweiz bästa placering sedan år 2006.

 

Marco Mengoni – ”Io ti aspetto”

ESC-representanten för Italien år 2013 har en ny singel ute. Här har ni den:

 

Emmelie de Forest – ”Hopscotch”

Danmarks ESC-vinnare från 2013 har släppt en ny medryckande glad poplåt.

 

Eldar Gasimov – ”Closer”

Eldar, en av sångarna i vinnarduon från 2011 har nysläppt material. Nedan kan ni lyssna på hans midtempopoplåt ”Closer”.

 

Koit Toome – ”Mida Pariselt Tunnen”

Koit Toome representerade Estland år 1998 med låten “Mere lapsed” och placerade sig på tolfte plats i finalen det året. Här är hans senaste singel ”Mida Pariselt Tunnen”

 

Michael Von der heide – ”Pas vu le temps passer”

Michael Von der heide representerade Schweiz i ESC 2010 och kom absolut sist av samtliga semifinalister det året med sin ”il pleut de l’or”. Om två dagar släpper han sitt nya album ”Bellevue”, där denna låten kommer finnas med på albumet.

 

Det var allt för denna gången. Nya tips på låtar kommer längre fram. Håll till godo tills dess. Kommentera gärna vad ni tycker om låtarna och vilken som är just din favorit.