Eneda Tarifa representerar Albanien i Eurovision 2016

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en lång TV-sändning med 22 tävlingsbidrag avgjordes så Festivali i Këngës 54 där sångerskan Eneda Tarifa vann med låten ”Përrallë”. Därmed är det nu klart med det första bidraget till Eurovision 2016!

 

Juryns topp 10

Under finalkvällen var det enbart en jurypanel beståendes av sju medlemmar (som alla röstade individuellt) som avgjorde resultatet. En av medlemmarna var artisten Olta Boka, som tävlade för Albanien i Eurovision 2008. Resultatet av finalen har endast bestått av juryns gemensamma topp 10, vilket gör att övriga bidrag slutade oplacerade (tills annat meddelas). Och så här blev den listan:

  1. Eneda Tarifa – ”Përrallë”
  2. Aslajdon Zaimaj – ”Merrmë që sot”
  3. Flaka Krelani – ”S’je për mua”
  4. R. Smaja & K. Kaçani – ”Dashuri në përjetësi”
  5. Enxhi Nasufi – ”Infinit”
  6. Nilsa Hysi – ”Asaj”
  7. Dilan Reka – ”Buzëqesh”
  8. Teuta Kurti – ”Në sytë e mi”
  9. Renis Gjoka – ”Ato që s’ti them dot”
  10. Evans Rama – ”Flakë”

 

Notering: Då Enedas vinnarlåt överstiger EBU:s gräns på 3 minuter så lär denna version inte vara den slutgiltiga versionen. Det kan också noteras att EBU:s översättning av låten är ”Fairytale”, men om den översättningen kommer att användas återstår att se. Vi får även se ifall det blir det här bidraget eller ej som åker med till Stockholm i maj. Ifjol byttes ju tävlingsbidraget ut mycket hastigt och lustigt strax innan deadline i mars.

 

Övrigt

Finalen innehöll förutom de 22 finalbidragen även en hel del mellanakter där stora albanska musikstjärnorna Aleksander Gjoka, Redon Makashi, Françesk Radi, Luan Zhegu och Mefarete Laze deltog. Missade du finalen så kan du se i repris här.

Panelens kommentarer om finalen och resultatet finns på vår specialsida.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Albaniens representant 2016!